Отзивчив уеб дизайн

Защо отзивчивият дизайн е толкова важен?

Отзивчивият уеб дизайн прави уеб сайта удобен за мобилни устройства, увеличава времето, което посетителите прекарват на него и подобрява класирането му в търсачките.

Какво е отзивчив дизайн?

Отзивчивият дизайн е подход при изграждането на уеб сайтове, който се грижи за правилното оформление на сайта на екраните на различните мобилни устройства. С използването му се елиминира нуждата от извършване на допълнителни действия, като превъртане или мащабиране от страна на посетителите за да прочетат съдържанието на сайта.

Отзивчивият дизайн замества и необходимостта от разработване на допълнителна мобилна версия на сайта, тъй като отзивчивият уеб сайт се адаптира автоматично към екрана на устройството което се използва.

Защо отзивчивият дизайн е толкова важен?

В днешно време все по-голяма част от потребителите в интернет използват мобилни устройства, като статистиката показва, че броят на потребителите на мобилните устройства надвишава броя на тези използващи настолни компютри. Именно заради това отзивчивият дизайн трябва да е ключов елемент в разработката на всеки модерен уеб сайт.

Също така през 2015 г. Google обяви, че уеб сайтовете които не са оптимизирани за мобилни устройства, няма да се класират толкова добре в резултатите от мобилното търсене, тъй като не предлагат достатъчно добро потребителско изживяване.

Тъй като отзивчивият уеб дизайн безспорно има своите предимства нека разгледаме няколко от тях:

 1. Отлично потребителско изживяване на уеб сайта
  Отзивчивият дизайн се грижи за правилното оформление на уеб сайта на малки и големи екрани.
 2. Бързо и безпроблемно зареждане на уеб сайта
  Отзивчивият дизайн помага за бързото и безпроблемно зареждане на вашия сайт, като увеличава и органичния трафик.
 3. Отлична SEO оптимизация и подобрено класиране на сайта
  Търсачките предпочитат уеб сайтове, които са удобни за мобилни устройства, което води до подобрено класиране и повече посещения.
 4. Лекота на управление и ефективност на разходите
  С използването на отзивчивият уеб дизайн не се налага разработването и поддръжката на отделна мобилна версия на сайта.
 5. Повече споделено съдържание
  Допринася за по-лесното споделяне на съдържание от уеб сайта, което засилва вашето онлайн присъствие.

Възползвайте се от нашите услуги за отзивчив уеб дизайн

Вашият уеб сайт осигурява първото взаимодействие на Интернет потребителите с вашия бизнес. Ето защо дизайна на сайта може да окаже огромно въздействие върху представянето ви в Интернет.

Като студио за уеб дизайн, Макс Визия предлага персонализиран дизайн, който да отговаря на нуждите и бюджета на своите клиенти.

Разгледайте нашите услуги за изработка на уеб сайт.