7 най-добри практики за начална страница за електронна търговия

7 най-добри практики за начална страница за електронна търговия

Знаете ли, че първите впечатления на потребителите за вашият онлайн бизнес са свързани с уеб дизайна? Началната страница често е първата страница, която посетителите виждат откривайки вашият уеб сайт. Именно за това вие се нуждаете от добре изградена начална страница, за да направите положително първо впечатление и да задържите посетителите за по-дълго. Нека разгледаме тези 7 най-добри практики, с които лесно и бързо да изградите началната страница на своят електронен магазин.

Съвет № 1: Интегрирайте стила на вашата марка

Вашата начална страница представлява лицето на вашият уеб сайт и тя е това, което държи аудиторията ви ангажирана. Ето защо интегрирането на стила на вашата марка и изграждането на последователен дизайн за вашия уеб сайт е от първостепенно значение за успеха ви онлайн и е на първо място в този списък с най-добри практики за начална страница за електронна търговия.

Начална страница на вашият онлайн магазин трябва незабавно да даде на аудиторията ви представа за вашата марка, продуктите, които предлагате, и как можете да задоволите техните нужди като клиенти. Например, отивайки на сайта на Pepsi, веднага се забелязват цветовете на тяхната марка (сини и червени) в горната част на страницата, както и логото им.

Pepsi Brand Colors

Незабавното установяване на вашата марка е подход, който трябва да предприемете в изграждането на началната си страница. Започнете с установяване на цветовата схема на вашата марка, която обикновено съдържа от три до четири цвята. Пренесете цветовата схема в целия уеб сайт, за да осигурите последователност на марката. Изберете и други елементи за дизайна на сайта, като стил на шрифта и подходящи изображения, които също са от решаващо значение за постигането на сплотен имидж на марката.

Съвет № 2: Споделете вашето стойностно предложение

За да създадете най-добрия дизайн на началната страница на вашият електронен магазин, трябва да споделите своето стойностното предложение към аудиторията. Разкажете на посетителите на сайта за вашето предложение и с какво то е привлекателно за тях.

Откривайки вашия бизнес за първи път, потребителите искат да научат защо трябва да изберат вас и какво можете да им предложите. Бъдете ясни и откровени с вашето стойностно предложение. Apple е американска технологична компания, която веднага подчертава своето послание на началната си страница, като споделя как помага в борбата срещу СПИН.

Apple

Представете вашето стойностно предложение директно и кратко и се уверете, че го правите по начин, който се фокусира върху вашата аудитория. Ако можете да опишете вашето предложение с едно изречение, направете го!

Подчертавайки вашето стойностно предложение, вие незабавно казвате на аудиторията си с какво се отличавате от останалите, защо трябва да се интересуват от вашата марка и да научят повече за вашия бизнес.

Съвет № 3: Поддържайте началната си страница чиста и организирана

Следващият елемент в нашия списък с най-добри практики за начална страница за електронната търговия е да я поддържате чиста и организирана. Ако потенциалните купувачи посетят вашия онлайн магазин и още от началната страница са затрупани с множество продукти, много вероятно е те да предпочетат да напуснат вашия сайт. Организирайте началната си страница така, че да не изглежда претрупана и претоварваща. Един от начините да постигнете това е като използвате така нареченото „бяло пространство“, пространство без текст или визуални елементи, като снимки или видеа. Ето един добър пример за добре организирана начална страница от Cowboy.

Cowboy Website

Превъртайки началната им страница, ще видите избрани продукти, както и области без текст или изображения, които улесняват посетителите в превъртането на началната страница.

Съвет № 4: Използвайте висококачествени визуални елементи

Използването на висококачествени визуални елементи, като снимки и видеоклипове във вашата начална страница е важно и именно това е следващият съвет в нашия списък.

Визуалните елементи подсилват съдържанието, помагат за разбиването на текста на страницата и я правят визуално по-привлекателна. Използвайте добре подбрани визуални елементи, висококачествени и ясни, които да се вписват в контекста на вашата страницата, да и допълват останалото съдържание.

Можете да използвате множество видове визуални елементи в началната страница на вашия електронен магазин, като снимки, видеоклипове, GIF анимация и др. Ето пример за висококачествено и цветно изображение на марката за напитки Phyll.

Phyll Website

Съвет № 5: Създайте лесна за използване навигация

Едно от първите неща, които посетителите виждат посещавайки вашият онлайн магазин, е вашата навигация. Ако те не могат лесно да намерят продуктите, които търсят, ще напуснат вашия електронен магазин.

Навигацията в сайта трябва да е организирана и ясна. Използвайте основни категории и подкатегории, за да организирате своите продукти. Чудесен пример за това е навигацията на Cowboy. За да улеснят клиентите си и да им помогнат да намерят това, от което се нуждаят по-бързо, те разпределят продуктите си в няколко основни категории.

cowboy.com navigation

Добавете поле за търсене към вашата навигация, така че потребителите да могат да търсят и намират бързо продуктите, от които се интересуват.

vapesuperstore.co.uk header

Съвет № 6: Уверете се, че вашият уеб сайт е бърз и удобен за мобилни устройства

Ако искате да извлечете максимума от вашият електронен магазин, трябва да се уверите, че той е удобен за мобилни устройства.

В днешно време над 70% от потребителите използват мобилни устройства за пазаруване в Интернет. Ако потребител на мобилно устройство посети вашия онлайн магазин, който не е удобен за мобилни устройства, той бързо ще се върне обратно към резултатите от търсенето. Затова е важно вашият уеб сайт да изглежда еднакво добре и да предоставя отлично потребителско изживяване, както за за потребителите на настолни компютъри така и за потребителите използващи мобилни устройства. Ето как изглежда сайта на Cowboy на настолен компютър и смартфон:

Cowboy Website
Cowboy Website

Най-добрият вариант да направите сайта си удобен за мобилни устройства е да използвате отзивчив дизайн. Отзивчивият дизайн ще позволи на вашият уеб сайт да се адаптира към всяко устройство, използвано от потребителя, ще помогне за бързото и безпроблемно зареждане на сайта, по-ниските нива на отпадане и подобреното му класиране в търсачките.

Съвет № 7: Тествайте вашата начална страница

Създавайки дизайна на началната страница на вашия онлайн магазин, вие искате да сте сигурни, че предоставяте най-доброто изживяване за вашите посетители. Ето защо първата версия на вашата начална страница не винаги ще бъде най-добрата. За да постигнете по-добри резултати може да се наложи да промените някои елементи от вашата начална страница с течение на времето. Можете да тествате различни елементи, като заглавия, изображения, цветове на бутони с призив за действие (CTA), за да създадете най-добрия дизайн за началната страница на вашия онлайн магазин.

Използвайте тези най-добри практики за начална страница за електронна търговия

След като се запознахте с тези няколко най-добри практики за дизайн на начална страница за електронна търговия, можете да започнете с изграждатенето на онлайн магазин, който да привлича повече потенциални клиенти и води до резултати. Ако имате нужда от помощ при създаването на своя онлайн магазин можете да се възползвате от нашите услуги за изработка на онлайн магазин.