6 съвета за изграждане на успешен уеб сайт

6 съвета за изграждане на успешен уеб сайт

Без значение с какъв бизнес се занимавате, силното дигитално присъствие е от решаващо значение за успеха на вашата компания. Именно за това вие се нуждаете от добре проектиран и ангажиращ уеб сайт.

Ето няколко важни съвета, които да ви помогнат при изграждането на успешен уеб сайт.

6 съвета за изграждане на успешен бизнес уеб сайт

1. Изберете подходящо на име на домейн

Името на домейна е URL адреса, които посетителите използват за да достигнат до вашия уеб сайт. При избора на домейн за вашия уеб сайт, трябва да обърнете внимание на някои основни неща, които ще разгледаме по-долу:

  • Изберете кратко, запомнящо се и лесно за изписване име, което да съдържа само думи. Избягвайте да използвате тирета или цифри, тъй като могат да затруднят запомнянето.
  • Подберете правилно разширение на домейн, като по възможност изберете домейн от типа .com или .bg. Използвайте разширения като .net, .eu и др. само в случаите когато .com или .bg не са налични.
  • Проверете името на домейна, като направите проучване с помощта на Google и се уверете, че вече няма регистрирани сайтове, с име подобно на името на вашия домейн. Така ще си спестите объркване от страна на посетителите на сайта, което може да доведе и до загуба на потенциални клиенти.

2. Изберете сигурен уеб хостинг с добра техническа поддръжка

Уеб хостингът предлага всички услуги и технология, които са необходими, за това вашия уеб сайт да бъде видим в Интернет.

Намерете сигурен и надежден хостинг доставчик, който да предлага технологиите от които имате нужда, както и добра техническа поддръжка.

3. Изберете подходяща платформа за вашия уеб сайт

За да продавате успешно стоки и услуги в Интернет и да поддържате уеб сайта си актуализиран, вие се нуждаете от система за управление на съдържанието (CMS), която да предоставя технологиите отговарящи на вашите уникални нужди и бизнес процеси. Използването на подходяща платформа ще улесни вашите клиенти и ще гарантира безпроблемното администриране на уеб сайта и бъдещото му развитие.

4. Създайте интуитивен и ангажиращ потребителски интерфейс

Потребителският интерфейс осигурява допирните точки, които свързват вашият бизнес с посетителите на сайта. Ето защо изграждането на дизайна на потребителския интерфейс е важна задача.

Създайте интуитивен, запомнящ се и лесен за използване интерфейс, който да привлича и задържа вниманието на потребителите достатъчно дълго, за да оставите трайно впечатление за вашите услуги или продукти.

5. Разкажете на посетителите за вашия бизнес

Опишете максимално точно своя бизнес, кои сте и какво правите. Разкажете на посетителите на сайта за услугите, които предлагате, като ги поставите на видно място в началната страница на уеб сайта и включете връзки към страниците с допълнителната информация за тях. Поставете връзки към страниците „За нас“, „Услуги“ и „Контакти“ в хедъра и футъра на уеб сайта.

6. Оптимизирайте уеб сайта за търсачките

Удобния за мобилни устройства дизайн, правилно HTML маркиране и оптимизираното съдържание на вашите страници са част от набора от SEO практики, които улесняват индексирането на сайта и помагат за по-доброто му класиране в търсачките. За постигането на това вие се нуждаете от гъвкава система за управление на съдържание. WordPress е добър пример за това, тъй като предлага възможност за изграждане на уеб сайт с отзивчив дизайн и семантичен код, разполага с вградени функции за оптимизация и възможност за добавяне на допълнителни разширения за SEO.

Заключение

Създаването на успешен уеб сайт може да не е толкова лесно начинание, колкото изглежда. И все пак, ако се възползвате от съветите по-горе, вашият уеб сайт ще има реален шанс да успее.

За нас

Ние сме Макс Визия, студио за уеб дизайн, с дългогодишен опит в изработката на персонализирани уеб сайтове. Ако се нуждаете от нов уеб сайт или искате да направите текущия си по-ефективен, разгледайте нашите услуги за изработка на уеб сайт и разберете как можем да ви помогнем за да постигнете целите си.