10 SEO съвета за привличане на повече клиенти онлайн

10 SEO съвета за привличане на повече клиенти онлайн

Един от най-добрите методи за привличане на трафик към вашия уеб сайт е оптимизацията за търсачки (SEO). SEO помага за доброто класиране на вашия уеб сайт в резултатите от органичното търсене, така че вашия бизнес да достигне до повече хора.

В тази статия ще разгледаме 10-те най-добри съвета за SEO, които можете да използвате за да получите възможно най-високата възвръщаемост на инвестициите (ROI).

10 SEO съвета за привличане на повече клиенти онлайн

1. Изберете правилните ключови думи

Както е известно, SEO работи с ключови думи, които помагат да се определи кога вашият уеб сайт ще се появи в резулатите от търсенията в търсачки като Google. Затова е важно да изберете точните ключови думи, така че да се показвате в правилните резултати от търсенето.

За да изберете подходящите ключови думи за вашата кампания, ще трябва да проведете  проучване на ключови думи. Можете да използвате различни инструменти за изследване на ключови думи, за да намерите правилните ключови думи за вашата кампания.

По време на проучването на ключови думи се съсредоточете върху ключови думи с дълга опашка, ключови думи, които съдържат три или повече думи. Добър пример за ключова дума с дълга опашка е „строителни работници в София“.

Ключовите думи с дълга опашка са специфични ключови думи, които аудиторията използва, за да намери вашия бизнес. На база на тези дълги фрази се генерира списък с уеб сайтове, които да отговаря най-добре на заявката на потребителите.

Използването на ключови думи с дълга опашка е по-добър вариант от използването на ключови думи с къса опашка. Ключовите думи с къса опашка съдържат само една или две думи, като например „строител“. Тези ключови думи са много общи и не ви дават информация какво точно търси потребителят.

Използвайки ключовфа дума като „ строител“ потребителите може да търсят описание на работата като строител, да се интересуват от обяви за работа като строител или да искат да наемат строител. Ключовите думи с къса опашка са твърде неясни, за да привлечат подходящ трафик към вашия сайт.

Търсейки „строителни работници в София “, ставя ясно, че заявката е за намиране на работници в гр. София, а не такивя от друг град. Избора на правилните ключови думи води до постигане на по-добри резултати в заявките за търсене и привличане на трафик, който е надежден и отговаря на вашия бизнес.

2. Вмъкнете ключови думи във вашите страници

След като сте избрали подходящи ключови думи, ще трябва да ги интегрирате в съдържанието на уеб сайта си. Обхождайки вашия сайт, Google ще търси тези ключови думи, за да разбере контекста на вашите страници. Използването на дълги ключови думи в съдържанието на уеб сайта ще помогне за постигането на по-добри резултати в класирането на вашите страници.

Интегрирането на ключови думи помага и на вашата аудитория да разбере по-добре контекста на вашите страници. Така потребителите лесно могат да определят дали резултатите отговарят на това което те търсят.

Можете да изпозлвате вашите ключови думи на много места, като заглавия, мета описания, подзаглавия и основния текст на вашите страници. Това ще помогне за по-доброто класиране на страницата за тези ключови думи. Внимавате да не прекалявате с ключовите думи, зашото прекомерното им използване може да се отрази негативно на класирането на вашите страници.

3. Печелете обратни препратки

Обратните връзки, които водят към вашия уеб сайт са важна част от SEO. Това са препратки от други надеждни сайтове към вашият бизнес. Ако искате да подобрите класирането на вашия сайт, трябва да спечелите обратни връзки към него. Когато публикувате ценно съдържание на сайта си, други сайтове може да поставят връзки към това съдържание. Тези връзки насочват посетителите им към вашите страници.

Обратните връзки са жизненоважни за вашата SEO стратегия, защото повишават доверието към вашия уеб сайт. Обхождайки множество сайтове в Интернет, Google вижда тези връзки, като така разбира, че вашият сайт е ценен и надежден. Обратните връзки повишат класирането на вашия уеб сайт, така че да можете да достигнете до повече потенциални клиенти.

Създаването на съдържание е един от най-добрите начини за печелене на препратки към вашия уеб сайт. Използването на качествено и стойностно съдържание във вашите страници е чудесен начин да накарате други сайтове да се свържат с вашия сайт. Това ще генерира ценен трафик към вашия уеб сайт и ще помогне за по-доброто му SEO  класиране.

4. Анализирайте конкуренцията

Вашето добро класиране по ключова дума би било невъзможно без да се запознаете с конкуренцията си. В повечето случаи вие няма да сте единственият бизнес, който се опитва да се класира за определени ключови думи. Най-лесният начин да видите кой се появява в горната част на резултатите за тези ключови думи е да извършите собствено търсене в Google.

Отделете време, за да разгледате сайтовете на конкуренцията и вижте какво правят те и какво не правят. Това ви предоставя възможността да анализирате своята конкуренцията и да разберете как можете да се класирате по-добре.

Анализирайки конкуренцията си можете да създадете по-добра страница, която да привлече повече потенциални клиенти към вашия сайт.

5. Създавайте уникално съдържание

Създаването на съдържание е безспорно едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да подобрите класирането си и да привлечете трафик към своя уеб сайт. Можете да пишете множество типове съдържание, като публикации с инструкции, съвети или друго информационно съдържание, което да предостави на вашата аудитория полезната информация, от която се нуждае.

Създавайте съдържание, което е специфично за индустрията за да успеете да привлечете потенциални клиенти, които се интересуват от вашия бизнес. Предоставянето на съдържание, фокусирано върху теми свързани с индустрията, ще доведе до намирането на надеждни потенциални клиенти.

За да сте сигурни какъв вид съдържание ще е добре да изпозлвате направете проучване. Запознайте се с въпросите, които вашата аудитория задава, след което отговорете на тези въпроси. Това ще ви помогне в привличането на трафик към вашия сайт.

Освен че създаването на съдържание е чудесен начин за привличане на надеждни потенциални клиенти, както беше описано по-горе, то ви помага и в спечелването на обратни връзки към сайта, което от своя страна води до повече трафик за вашия бизнес.

Когато създавате стойностно и ангажиращо съдържание, вие привличате вниманието на вашите посетители. Google вижда, че потребителите прекарват повече време на вашия уеб сайт и разбира, че имате ценна информация за вашата аудитория. Това помага за по-доброто класиране на сайта, така че вашето съдържание ще може да достигне до повече потенциални клиенти.

Разглеждайки информацията на сайта, посетителите ще научат за вашия бизнес. Това не означава, че те непременно ще направят покупка, но ще отделят време да се запознаят с вашата марка и бизнес. Те ще запомнят вашата полезна информация и когато дойде време да направят своята покупка ще изберат вашия бизнес пред конкуренцията.

Съдържанието е един от най-добрите начини за привличане на надежден трафик за вашия бизнес и за постигането на по-добро SEO класиране на вашия уеб сайт. Именно затова е важно да инвестирате в създаването на качествено съдържание за вашата аудитория.

6. Използвайте видео във вашето съдържание

Видеото  е един от видовете съдържание, което можете да използвате, за да привлечете потенциални клиенти към вашия уеб сайт. Този тип съдържание е ценно за вашата SEO стратегия, затова нека да поговорим за него отделно.

Благодарение на непрекъснато нарастващата популярност на платформи като YouTube в последно време, видеоклиповете се преврънаха в решаваща част от онлайн маркетинга. Над 60% от потребителите  в Интернет редовно гледат YouTube. Именно заради това е от решаващо значение да използвате видеоклипове на вашия сайт.

Видеоклиповете поддържат вашата аудиторията ангажирана. По-лесно е да накарате потребителите да се заинтересуват от видеоклип, отколкото от поле с текст. Използването на видеоклипове ви предоставя чудесна възможност да накарате аудиторията си да взаимодейства със сайта ви.

Видеоклиповете се грижат и за вашето SEO класиране. С използването им на сайта, вероятността да се покажете на първата страница с резултати от търсене в Google се увеличава с над 50 пъти. Видеоклиповете оказват голямо влияние върху вашето SEO класиране, защото ангажират аудитория и я задържат за по-дълго време на вашия сайт.

Ако искате да подобрите класирането на вашия сайт в резултатите от търсенето, трябва да инвестирате в създаването на видеоклипове за вашия уеб сайт.

7. Актуализирайте съдържанието на сайта

За да се възползвате пълноценно от маркетинг чрез съдържание, ще трябва често да създавате и публикувате съдържание на сайта. Във времето ще натрупате много статии в блога на сайта, видеоклипове и друго съдържание, което трябва да поддържате актуално.

Актуализирането на съдържанието на вашия сайт е важно, тъй като с течение на времето вашата индустрия се променя, а вие искате вашият сайт да отразява най-актуалната информация.

Публикуването на съдържание с нова информация е чудесен начин за привличане на органичен трафик към сайта, което води и до спечелването на нови потенциални клиенти. От друга страна, увеличаването на трафика към сайта ще ви помогне и да подобрите своето SEO класиране.

Много от посетителите на сайта ще попаднат на страници и статии в блога, които сте написали преди години. Ако информацията в тях е актуална за времето, вие ще поддържате вашите потенциални клиенти ангажирани на сайта. Актуализирането на съществуваща информация и публикуването на ново съдържание ще ви помогне и да увеличите органичния трафик към сайта.

8. Използвайте вътрешни връзки

Създавайки вътрешни връзки към страниците на своя уеб сайт, вие задържате потенциалните клиенти на сайта по-дълго време.

Вмъквайте връзки към важните страници на сайта или към различни страници от вашето съдържание. Използването на препратки ви предоставя чудесна възможност да насочите постетителите на сайта към страници за услуги, продукти, цени и други страници, които да помогнат на вашата аудитория да обмисли реализация.

Вътрешните връзки също помагат на Google да открие нови страници на вашия уеб сайт, които по-късно да покаже в резултатите от търсенето.

9. Грижете се за вашите връзки

Когато премествате или премахвате дадена страница, първо се уверете, че други страници от вашия сайт нямат връзка към тази страница. Когато потребител кликне на връзка водеща към страница, която сте премахнали или преместили ще получи съобщение за грешка.

Ако ваш посетител попадне на повредена връзка, може да напусне сайта ви и да се опита да намери това което търси при конкуренцията. Така ще намалите времето, което посетителите прекарват на сайта и дори може да отблъснете потенциални клиенти.

За да сте сигурни, че вашия уеб сайт предоставя оптимално изживяване на потребителите е важно редовно да проверявате вашите вътрешни връзки. Актуализирането и поправянето на повредени връзки ще ви помогне в задържането на вашите потенциални клиенти на сайта за по-дълго, а това ще подобри и SEO класирането на вашия сайт.

10. Уверете се, че вашият уеб сайт работи бързо и безпроблемно

Потребителите не обичат да чакат бавно зареждащи се сайтове. Ако вашите страниците се зареждат твърде дълго, потребителите ще напуснат сайта ви и ще изберат конкурент, а това ще увеличи  степента ви на отпадане.

Високата степен на отпадане на сайта води до недоброто му SEO класиране. Затова е важно да се уверите, че страниците на сайта ви се зареждат бързо и безпроблемно, така че да не позволявате на потенциалните клиенти да се връщат обратно към резултатите от търсенето. Проверете сайта си и вижте как се представя.

Можете да използвате редица инструменти, който оценяват скоростта на зареждане и поведението на сайта на мобилни и настолни устройства, като например Google PageSpeed ​​Insights. Ако е необходимо трябва отстраните проблемите по уеб сайта и да подобрите скоростта му на зареждане. Така ще осигурите по-добро потребителско изживяване и ще поддържате потенциалните клиенти ангажирани.

Подобрете своето SEO класиране

SEO предоставя чудесни възможности за привличане на трафик към вашия уеб сайт. Използвайте тези 10 SEO съвета за привличане на повече клиенти онлайн за да подобрите своето SEO класиране и да осигурите повече надеждни потенциални клиенти за вашия бизнес.